Vegán füstölt tofukrém

Megvan az a pillanat, amikor illatozik melletted a frissen sült kovászos pitácskád, te pedig balga módjára nem készültél semmilyen kenegetőssel, és csak egy egyszerű, mezei margarin kacsint vissza rád a hűtőből?

Oké, tudom, a frissen gőzölgő kovászos pita kence nélküli tengődése egy viszonylag ritkán felmerülő probléma egy átlagos háztartásban. De ez mit sem változtat a tényen, hogy a héten gyors és hatékony orvoslásra volt szükség, így megnéztem, mit tud kezdeni egy adag füstölt tofuval az aprító gépem. Íme az eredmény:

Hozzávalók:

  • 80g füstölt tofu
  • 1ek sörélesztőpehely
  • fokhagyma granulátum
  • negyed citrom leve
  • bors
  • víz

Így készítsd el a füstölt tofukrémet!

  1. Dobj be mindent az aprítógépbe!
  2. Kész. 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Pro tipp: 2 falat után már érezni a tömör-gyönyörségét, én friss bazsalikomlevéllel és a kovászos pitám savanykás ízével enyhítettem. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük