Megvan az a pillanat, amikor illatozik melletted a frissen sült kovászos pitácskád, te pedig balga módjára nem készültél semmilyen kenegetőssel, és csak egy egyszerű, mezei margarin kacsint vissza rád a hűtőből?
Oké, tudom, a frissen gőzölgő kovászos pita kence nélküli tengődése egy viszonylag ritkán felmerülő probléma egy átlagos háztartásban. De ez mit sem változtat a tényen, hogy a héten gyors és hatékony orvoslásra volt szükség, így megnéztem, mit tud kezdeni egy adag füstölt tofuval az aprító gépem. Íme az eredmény:

Hozzávalók:
- 80g füstölt tofu
- 1ek sörélesztőpehely
- fokhagyma granulátum
- negyed citrom leve
- só
- bors
- víz
Így készítsd el a füstölt tofukrémet!
- Dobj be mindent az aprítógépbe!
- Kész. 🙂
Jó étvágyat! 🙂
Pro tipp: 2 falat után már érezni a tömör-gyönyörségét, én friss bazsalikomlevéllel és a kovászos pitám savanykás ízével enyhítettem. 🙂
