Lunch box – Diós-gombás zöldségfasírt grillezett kelbimbóval

Gyors, húsmentes ebédötletek a rohanó hétköznapokra, akár a böjti időszak alatt is.

🍄 Diós-gombás zöldségfasírt:

Hozzávalók:

  • 4 db kisebb sárgarépa
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 250 g csiperkegomba
  • 120 g darált dió
  • olívaolaj
  • füstölt fűszerpaprika
  • bors
  • édesítő

Így készítsd el!

  1. Aprítsd le a sárgarépát, a hagymát, a csiperkegombát, illetve kockázd apróra a kaliforniai paprikákat.
  2. Pirítsd az aprított zöldségeket és a paprikát olívaolajon.
  3. Ha már rendesen lepirult, keverd hozzá a diót, illetve fűszerezd sóval, borssal, füstölt fűszerpaprikával, és adj hozzá pár csepp édesítőt.
  4. Az elkészült massza multifunkciós. Formázás nélkül tökéletes kenegetős lehet egy kis ropogós pirítós mellé. Amennyiben fasírtra fáj a fogad, formázz belőle golyókat vagy korongokat. Akár így is tálalhatod, vagy a még füstösebb élményért pirítsd meg serpenyőben az elkészült fasírtokat.

🌱 Grillezett kelbimbó:

Hozzávalók:

  • 500 g kelbimbó
  • 0.5 db citrom leve
  • 2-3 ek olívaolaj
  • bors

Így készítsd el!

  1. Mosd meg, és negyedeld fel a kelbimbókat.
  2. Helyezd egy fedeles műanyag tálba a negyedelt kelbimbókat, locsold meg a citrom levével, olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, majd zárd le a dobozt, és rázd össze alaposan.
  3. Miután hagytad állni egy picit a kelbimbót, süsd 200 fokon, kb. 20 percig. (Én air fryerben szoktam sütni, sűrű rázogatások mellett.)

One Comment Add yours

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük