Babkrém mogyoróval és lime-mal

Az esetek többségében meglehetősen színes társaság verődik össze nálunk – legalábbis az ízlést és az ételérzékenységet illetően mindenképp. Ahhoz, hogy a gluténérzékeny vegántól a tejszlopáló húsimádóig mindenki elégedetten és teli pocóval távozzon, gyakran nyúlunk az „állítsd össze magadnak” tálakhoz. Egy burritot például számtalan variációban meg lehet tölteni, ehhez remek alapot tud adni egy lágy babkrém. Ha pedig már kiszorítaná a guacamole a tortillából, kicsit több folyadékkal könnyen át lehet keresztelni mártogatósnak.

Hozzávalók

  • 400 g Cannellini bab (1 konzerv)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál 100%-os mogyorókrém
  • 0,5 lime leve
  • 1 marék petrezselyem
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

Így készítsd el!

  1. A díszítéshez tegyél félre pár szem babot, petrezselymet, esetleg 1-2 gerezd lime-ot.
  2. Dobd be egy aprítóba a babot, a fokhagymát, a mogyorókrémet, a lime levét, a petrezselymet, önts hozzá olívaolajat, majd ízlés szerint sózd.
  3. Zúgjon a gép, aprítsd, amíg teljesen homogén nem lesz!
  4. Szedd ki egy szép tálkába, díszítsd, és kezdődhet a texmex parti!