Vendégváró pizzácskák

B.Ú.É.K.!

Mi kerül az asztalra egy nyugis, társasozós, evős-ivós szilveszter alatt? Az alábbiakkal készültem:

  • Mini pizzácskák
  • Rozmaringos-bazsalikomos sült krumpli salsa szósszal tálalva
  • Fahéjas almatorta
  • Lencsefőzelék (szigorúan éjféli koccintást követően)

Amíg én a menüsor prezentálását vállaltam, a többiekre bíztam az italok beszerzését.

  • Pro tipp no.1.: ha pár vendég annyira lelkes, hogy előbb ér oda a buliba, be tudod fogni őket zöldségpucolásra és -szeletelésre.
    (Ezúton is köszi a segítséget! <3 )
  • Pro tipp no.2.: Ha guacamolét készítenél, avokádót sem árt vásárolni…

A mennyei almatorta most is hozta az elvártakat: csodálkozással vegyes elismerő pillantások már egyből az első falatokat követően! Jómagam is jó alaposan megvámoltam, mert ugye amit még szabad a december 31-ei hedonista énnek, azt a január 1-jei „új év, új én” már csak lemondó fejcsóválással nyugtáz…na – de idén nem került fel a cukormentes fogadalom az alig párszáz oldalas listámra.

Felkerült viszont többek között a gasztro vonal erősítése, illetve a további társasjáték estek szervezése, ez a fogadalomkombó pedig olyan király partifalatkák megalkotását követeli meg, mint a vendégváró pizzácskák.

Hozzávalók:

  • A tésztához:
    • 0,5 kg liszt
    • 1 ek. só
    • 2 ek. olaj
    • 3 dl langyos víz
    • 25 g élesztő
    • 1 tk. cukor
  • A paradicsom szószhoz:
    • 300 g sűrített paradicsom
    • 3 gerezd fokhagyma
    • oregánó
    • bazsalikom
    • bors
    • olaj
  • Feltétek:
    • 10-12 fej gomba
    • 2 fej lila hagyma
    • 0,5 db konzerv csemegekukorica

Így készítsd el!

  1. Futtasd fel az élesztőt cukros, langyos vízben, kb. 15 perc alatt szépen fel fog futni.
  2. Keverd össze a lisztet, a sót és az olajat, majd az élesztős vizet keverd hozzá a száraz alapanyagokhoz.
  3. Dagaszd negyed órán át a tésztát, majd tedd félre egy órára a tésztát, meleg helyen érdemes keleszteni. A legjobb, ha a kelesztésnek szentelsz minimum egy, de inkább két napot.
  4. Amíg a tészta elkészül, keverd össze a paradicsom szósz hozzávalóit, a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és az olajat, majd fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. A szószt főzd forrásig.
  5. Miután a tészta elkészült, nyújtsd ki pár milliméteresre a tésztát, és pogácsaszaggatóval, vagy egy közepes méretű pohár szájával szaggass ki korongformákat a tésztából. Ne aggódj, nem lesz túl vékony, hiszen a sütőben is kelni fog.
  6. Ezt követően jöhetnek a feltétek: pirítsd meg egy kevés olajon a lila hagymát és a szeletelt gombákat, közben fűszerezd sóval, borssal és petrezselyemmel.
  7. Kend meg a tésztakorongokat paradicsomos pizzaszósszal, pakolj rá egy keveset a hagymás gombából, majd szórd meg kukoricával, és mehet be a sütőbe, alul-felül fokozaton.

Sok sikert a vendégfogadáshoz és jó étvágyat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük