Gyors, húsmentes ebédötletek a rohanó hétköznapokra, akár a böjti időszak alatt is.
🍄 Diós-gombás zöldségfasírt:
Hozzávalók:
- 4 db kisebb sárgarépa
- 2 db közepes vöröshagyma
- 3 db kaliforniai paprika
- 250 g csiperkegomba
- 120 g darált dió
- olívaolaj
- füstölt fűszerpaprika
- só
- bors
- édesítő
Így készítsd el!
- Aprítsd le a sárgarépát, a hagymát, a csiperkegombát, illetve kockázd apróra a kaliforniai paprikákat.
- Pirítsd az aprított zöldségeket és a paprikát olívaolajon.
- Ha már rendesen lepirult, keverd hozzá a diót, illetve fűszerezd sóval, borssal, füstölt fűszerpaprikával, és adj hozzá pár csepp édesítőt.
- Az elkészült massza multifunkciós. Formázás nélkül tökéletes kenegetős lehet egy kis ropogós pirítós mellé. Amennyiben fasírtra fáj a fogad, formázz belőle golyókat vagy korongokat. Akár így is tálalhatod, vagy a még füstösebb élményért pirítsd meg serpenyőben az elkészült fasírtokat.
🌱 Grillezett kelbimbó:
Hozzávalók:
- 500 g kelbimbó
- 0.5 db citrom leve
- 2-3 ek olívaolaj
- só
- bors
Így készítsd el!
- Mosd meg, és negyedeld fel a kelbimbókat.
- Helyezd egy fedeles műanyag tálba a negyedelt kelbimbókat, locsold meg a citrom levével, olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, majd zárd le a dobozt, és rázd össze alaposan.
- Miután hagytad állni egy picit a kelbimbót, süsd 200 fokon, kb. 20 percig. (Én air fryerben szoktam sütni, sűrű rázogatások mellett.)

One Comment Add yours