Hozzávalók:
- 500 g zöldborsó
- 2-3 dl növényi tej (Rizstejet használtam, ennek édeskés mellékíze van, így ha te nem erre vágysz, érdemes zab- vagy mandulatejet választanod.)
- 1 db közepes méretű vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 cm gyömbér lereszelve
- 2 ág menta
- só
- bors
Így készítsd el!
- Főzd meg sós, forró vízben a zöldborsót. Miután megpuhult, vedd le a gázról, szűrd le.
- Egy külön serpenyőben pirítsd meg kevés olajon az apróra kockázott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért.
- Tedd egy turmixba a főtt borsó háromnegyedét, a pirított hagymát és gyömbért, a mentaleveleket, illetve kb. 1 dl növényi tejet, majd turmixold addig homogén állagú masszát kapsz.
- Az elkészült masszát keverd össze a maradék főtt borsóval és növényi tejjel, majd sózd, borsozd, és hevítsd forráspontig.
Jó étvágyat! 🙂
