Lunch box – Mentás zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 500 g zöldborsó
  • 2-3 dl növényi tej (Rizstejet használtam, ennek édeskés mellékíze van, így ha te nem erre vágysz, érdemes zab- vagy mandulatejet választanod.)
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 cm gyömbér lereszelve
  • 2 ág menta
  • bors

Így készítsd el!

  1. Főzd meg sós, forró vízben a zöldborsót. Miután megpuhult, vedd le a gázról, szűrd le.
  2. Egy külön serpenyőben pirítsd meg kevés olajon az apróra kockázott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért.
  3. Tedd egy turmixba a főtt borsó háromnegyedét, a pirított hagymát és gyömbért, a mentaleveleket, illetve kb. 1 dl növényi tejet, majd turmixold addig homogén állagú masszát kapsz.
  4. Az elkészült masszát keverd össze a maradék főtt borsóval és növényi tejjel, majd sózd, borsozd, és hevítsd forráspontig.

Jó étvágyat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük