Te is a bérletedet és a kedvenc kávézód pontgyűjtő kártyáját tömöríted a telefontokodba? Tök jó! Én emellett a szökőévben egyszer használt kondibelépőt, a TAJ-kártyámat és ezt a lencsereceptet is bezsúfolom a már-már jól lakott óvodásnak tűnő tokba. Na, nem azért mert minden nap elő kell húznom a kencegyártáshoz, – igazából egyszer elkészíted, és megtanultad, – inkább csak nyomasztani szerettem volna magam, hogy mielőbb közkinccsé tegyem: ez egy röpke fél év alatt sikerült is.
Kár is szaporítani a szót a felvezetővel. Hajráka!

Hozzávalók
- 150 g száraz lencse
- 40 g dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek sörélesztőpehely
- fél citrom leve
- 30 g olívaolaj
- bors
- só
Így készítsd el!
- A lencsét áztasd legalább egy fél napon át, majd főzd puhára sós vízben. (Ha ehhez nincs időd, türelmed, konzervlencsét is használhatsz.)
- Miután megfőtt a lencse, tedd turmixgépbe a dió, a fokhagyma, a sörélesztőpehely, a citromlével és az olaj társaságában, ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal.
- Kenegesd, mártogasd kedvedre az elkészült lencsekrémet. 🙂