Céklás kesukrém

Alig vártam már, hogy émelyítő vattacukorba csomagolt, vállalhatatlanul bugyirózsaszín Valentin-napi receptet készítsek. Bár magát az ünnepet nem tartom, de különösen értékelem azokat a napokat az évben, amikor a gejl, cukorszirupos lelkem magyarázkodás nélkül ölthet magára csillámporfelhős metálrózsaszínt.


„Csavarjak egy gizs egzotikus kókusztekercset a seteményes tálcára?” – kérdeztem magamtól, de nem. Édességet csak akkor készítek, ha utána minimum egy sáskahadra rá tudom szabadítani a kissé szegényes cukrász tudományomat, mert ha egyedül esek neki a desszertes pultnak, az felér egy bűvésztrükkel: volt süti, nincs süti.


Így végül csak a színkódot tartottam meg: rózsaszín lesz minden! Ráadásul mióta rájöttem, hogy a céklát nem befőttesüvegben húzzuk ki a földből, adta magát az alapanyag is. Szóval make cékla, not war, és a világ jobb hely lesz!


Videós támogatás a mártogatós készítéséhez 👉 itt.

Hozzávalók

  • 150 g kesudió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél cékla
  • fél citrom leve
  • 1 púpozott ek sörélesztőpehely
  • víz ízlés szerint
  • bors

Így készítsd el!

  1. Áztasd be a kesudiót legalább két órán át, de akár egy éjszakán át is hagyhatod.
  2. A céklát hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára.
  3. Tedd a turmixgépbe a lecsöpögtetett kesudiót, a leszűrt céklát, a fokhagymát, a sörélesztőpelyhet, fűszerezd citrommal, sóval, borssal ízlés szerint, illetve öntsd fel kevés vízzel.
  4. Turmixold, amíg homogén állagú krémet kapsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük