Diós lencsekrém

Te is a bérletedet és a kedvenc kávézód pontgyűjtő kártyáját tömöríted a telefontokodba? Tök jó! Én emellett a szökőévben egyszer használt kondibelépőt, a TAJ-kártyámat és ezt a lencsereceptet is bezsúfolom a már-már jól lakott óvodásnak tűnő tokba. Na, nem azért mert minden nap elő kell húznom a kencegyártáshoz, – igazából egyszer elkészíted, és megtanultad, – inkább csak nyomasztani szerettem volna magam, hogy mielőbb közkinccsé tegyem: ez egy röpke fél év alatt sikerült is.

Kár is szaporítani a szót a felvezetővel. Hajráka!

Hozzávalók

  • 150 g száraz lencse
  • 40 g dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sörélesztőpehely
  • fél citrom leve
  • 30 g olívaolaj
  • bors

Így készítsd el!

  1. A lencsét áztasd legalább egy fél napon át, majd főzd puhára sós vízben. (Ha ehhez nincs időd, türelmed, konzervlencsét is használhatsz.)
  2. Miután megfőtt a lencse, tedd turmixgépbe a dió, a fokhagyma, a sörélesztőpehely, a citromlével és az olaj társaságában, ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal.
  3. Kenegesd, mártogasd kedvedre az elkészült lencsekrémet. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük