Alig vártam már, hogy émelyítő vattacukorba csomagolt, vállalhatatlanul bugyirózsaszín Valentin-napi receptet készítsek. Bár magát az ünnepet nem tartom, de különösen értékelem azokat a napokat az évben, amikor a gejl, cukorszirupos lelkem magyarázkodás nélkül ölthet magára csillámporfelhős metálrózsaszínt.
„Csavarjak egy gizs egzotikus kókusztekercset a seteményes tálcára?” – kérdeztem magamtól, de nem. Édességet csak akkor készítek, ha utána minimum egy sáskahadra rá tudom szabadítani a kissé szegényes cukrász tudományomat, mert ha egyedül esek neki a desszertes pultnak, az felér egy bűvésztrükkel: volt süti, nincs süti.
Így végül csak a színkódot tartottam meg: rózsaszín lesz minden! Ráadásul mióta rájöttem, hogy a céklát nem befőttesüvegben húzzuk ki a földből, adta magát az alapanyag is. Szóval make cékla, not war, és a világ jobb hely lesz!
Videós támogatás a mártogatós készítéséhez 👉 itt.

Hozzávalók
- 150 g kesudió
- 1 gerezd fokhagyma
- fél cékla
- fél citrom leve
- 1 púpozott ek sörélesztőpehely
- víz ízlés szerint
- bors
- só
Így készítsd el!
- Áztasd be a kesudiót legalább két órán át, de akár egy éjszakán át is hagyhatod.
- A céklát hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára.
- Tedd a turmixgépbe a lecsöpögtetett kesudiót, a leszűrt céklát, a fokhagymát, a sörélesztőpelyhet, fűszerezd citrommal, sóval, borssal ízlés szerint, illetve öntsd fel kevés vízzel.
- Turmixold, amíg homogén állagú krémet kapsz.